diumenge, 10 de gener del 2010

Quien no llora no mama.

No recordo la primera vegada que vaig sentir aquesta dita. El que sí recordo és que me la dèia la mare, des de molt petita. A poc a poc em vaig anar fent amb el seu significat i darrerement l’estic recuperant del meu bagul dels records i l’he abraçada com s’abraça una bandera, un lema o motto, però amb recança. Sempre havia pensat que allò que és bàsic està acceptat, entès i postulat per tot ésser racional vivent i que no es demana, ve donat de franc. I no, no és així.

Quan les coses bàsiques en la vida quotidiana de les persones fallen, què passa si no plores? Passa que se’t mengen a queixalades, que passen l’apisonadora dels seus poders o designis pel teu damunt i que et deixen destrossat o anul.lat, o sense capacitat de resposta. Llavors, algú ha d’aixecar la mà i denunciar-ho o explicitar-ho i reclamar-ho. Plorar per mamar. La sorpresa és que qui no segueix les regles del joc es revolta i s’ofen. I tu no entens res. Els serveis no funcionen, les persones s’acomoden, els polítics es banalitzen i tothom ho vol tot a canvi de res.

Què fa que allò que és bàsic no ho sigui per a tothom? Diferents mons, diferents maneres d’entendre la vida o l’egoisme implicit en cada un de nosaltres. Tot és possible però descarto taxativament les dues primeres opcions perquè he vist de massa a prop l’EGO-ïsme de massa persones del meu món, al meu voltant i cada vegada plorar per mamar cansa més i més. Hauria d’estar prohibit, però això… ja és ciència ficció. 

4 comentaris:

anna ha dit...

Simplement, dir No al que no t'interessi, sense més explicacions. Que fàcil és hoy? No, no ho és, però ho hem d'intentar. Recordes les molles? No ens acontentem amb les molles, perquè hi ha qui t'ofereix el pa sencer. Només hem d'esperar. Petons, guapa meva.

empiei ha dit...

Dir no i seguir aixecant el dit, mentre tinguem un mà... i forces.
Gràcies wapa per les teves paraules.

Anònim ha dit...

Hay dos corrientes una pegada a la actualidad y otra a la realidad personal.
Para esto ultino siempre hay que hacerse oir en busca de empatia, si no hay respuesta es que no vale la pena.

empiei ha dit...

Querido anónimo: en el caso de la realidad personal, está claro. Una vez escribí sobre los silencios y su significado (Silencis Circumvalatoris, 17 de gener de 2009).
Respecto a la actualidad, no podemos dejar de levantar el dedo. Es vergonzoso que debamos hacerlo a diario pero, ¿quién dijo que la honestidad fuera cualidad humana?
Saludos.